Școli închise, luni și marți, din cauza vremii. Ore suspendate în mai multe județe din țară

Nu se fac ore în zilele de 26 și 27 februarie 2018! Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că elevii nu vor merge la școală luni și marți. În funcție de starea vremii, ea a adăugat că grădinițele, școlile și liceele din București ar putea fi închise și în următoarele zile.

Din cauza codului portocaliu de viscol şi ninsori abundente, şi autorităţile din Dolj au decis ca şcolile, liceele, grădiniţele şi creşele să rămână închise luni. Dacă vremea se va menţine la fel de rea, această măsură va fi prelungită.

Nu se fac ore nici în Constanța, luni, 26 februarie. Așadar, toate şcolile din judeţ vor fi închise luni, iar măsura ar putea fi prelungită şi în zilele următoare, având în vedere avertizările cod galben şi cod portocaliu de ger, vânt şi ninsori.

Dragoş Ungureanu, purtător de cuvânt al Prefecturii Constanța, a precizat pentru Digi24 că, în funcție de vreme, și drumurile ar putea fi închise. În plus, a precizat că la această oră nu sunt probleme provocate de vreme.

„Am luat decizia ca luni și marți să nu aibă loc cursuri în București. Probabil se va extinde această decizie, nu pot eu să o anunț, ci autoritățile locale, probabil, pentru toată zona în care va fi anunțat codul portocaliu”, a anunțat Firea.

„Eu prefer să vin mereu cu măsuri de prevenție, prefer să se spună că am fost ușor prea alertați, decât să număr victime și spun încă o dată: vântul va bate cu putere, va fi foarte ger și va ninge. Vom avea un stat maxim de zăpadă în București de 30 de centimetri, dar suprapus acest strat cu următoarele fenomene, situația nu este de panică, dar nici nu este de stat cu mâinile în sân și nici nu este de a privi liniștit la ceea ce se întâmplă”, a adăugat Gabriela Firea.

Situația nu este de panică, dar nu este nici de stat cu mâinile în sân”, a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a mai spus că a luat această decizie pentru că nu toți elevii merg la școală „cu mașina mică” ale părinților. „Cei mai mulți merg ori pe jos, unii pe distanțe mari, ori cu transportul în comun”, a mai spus primarul.

Ea a precizat că este vorba despre preșcolari, școli generale și licee.

În București este astăzi în vigoare o atenționare meteo cod galben de frig, iar meteorologii au emis și un cod portocaliu pentru următoarele două zile.

Capitala se va afla 26 februarie de la ora 10:00 și 27 februarie până la ora 14:00 sub cod portocaliu. Se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută.

Avertizarea este valabilă și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

În aceste zone, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Sursa: digi24.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here