CAO Olt SA, precizări cu privire la avaria pentru care a fost oprită apa în Slatina

Compania de Apă Olt face precizări cu privire la avaria produsă pe rețeaua publică de alimentare cu apă, de pe Bulevardul A.I. Cuza din Slatina, în seara zilei de vineri, 23 februarie.

„În seara zilei de 23 februarie, a apărut o spărtură pe rețeaua publică de distribuție apă, pe Bulevardul AI Cuza, în porțiunea cuprinsă între intersecția cu strada Primăverii și sensul giratoriu de la Vâlcea, pe sensul de mers spre gară.

Au fost mobilizate echipele de intervenție, personalul de serviciu, cel consemnat la domiciliu și cu utilajele necesare s-a intervenit pentru identificarea defecțiunii și remedierea acesteia.

A fost depistată o spărtură pe un compensator, montat pe o conductă de oțel de diametru de 700 mm, cu rol de distribuție din care sunt branșate principalele conducte care alimentează cu apă partea de sus a municipiului Slatina.

S-a încercat remedierea defecțiunii fără oprirea apei, dar singura soluție tehnică rapidă a impus sistarea furnizării apei potabile în toată partea de sus a municipiului Slatina cu începere de la ora 24.00;

S-a impus golirea întregului sistem de alimentare cu apă, procedeu pe care Compania de Apă Olt îl utilizează foarte rar. Golirea întregului sistem de alimentare cu apă a durat peste două ore.

Defecțiunea a fost remediată, iar furnizarea apei potabile a fost reluată la ora 6.00, a doua zi ( 24 februarie 2018), după ce s-a reîncărcat cu apă sistemul de distribuție.

Intervenția pentru remedierea spărturii pe rețeaua de distribuție a durat 12 ore, echipele de intervenție ale Companiei de Apă Olt lucrând în ritm alert pentru ca furnizarea apei potabile să fie reluată până sâmbătă dimineața (24 februarie 2018);

În unele zone, au apărut modificări ale turbidității apei, cauzate de depunerile de oxid de fier de pe conductele din oțel, depuneri care apar în urma procesului de clorinare. Scopul spălărilor lunare a rețelelor, pe care Compania de Apă Olt le face, este chiar eliminarea acestor depuneri;

Odată cu golirea sistemului, în conductele de distribuție ajunge și apa din instalațiile interioare ale beneficiarilor serviciilor de alimentare cu apă.

Intervenția pentru remedierea avariei a fost una complexă, atât în ceea ce a privește accesul la conducta de apă, cât și raportat la soluțiile tehnice care au fost luate pentru remedierea avariei. Scopul a fost ca sistarea furnizării apei potabile să nu se prelungească pe o perioadă mai lungă de timp.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru colaborare”, se arată în comunicatul CAO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here