Liviu Dragnea a făcut anunțul despre SUSPENDAREA președintelui Klaus Iohannis: ”Categoric…”

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că nu se ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis în cazul în care acesta va refuza să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA. 

”Categoric nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui. Orice discuţuie pe această temă, în care este implicat PSD, este falsă. Nu sunt specialist în Constituție, PSD nu poate contesta la CCR o decizie a președintelui”, a declarat Dragnea.

Referitor la declarația lui Klaus Iohannis, potrivit căreia, începerea procedurii de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA reprezintă o oportunitate politică pentru cineva, Dragnea a precizat: „Cred că președintele a făcut o afirmație greșită. Nu pot fi de acord cu politizarea acestei proceduri. Nu putem vorbi de oportunitate politică. Se vorbește de independența justiție și de neimplicarea politicului în justiție. PSD și eu am stat deoparte în toată această perioadă, în legătură cu acest subiect și așa vom face în continuare. După ce președintele va anunța ce intenționează să facă, atunci sigur că o să ne spunem un punct de vedere. Nu am vrut să influențez nici o eventuală decizie sau propunere a ministrului Justiției înainte de a face anunțul, nici nu vreau să influențez o eventuală decizie a președintelui României.

Întrebat de ce i-a cerut ministrului Justiției să nu se facă de râs înainte de a anunța decizia în privința șefei DNA, Dragnea a precizat: ”I-am spus să nu se facă de râs în sensul în care, dacă are un punct de vedere, să fie același de la început până la finalul raportului și pe ăla să-l susțină”.

De asemenea, întrebat dacă a văzutraportul ministrului Justițiției, privind activitatea managerială de la DNA, Dragnea a spus că singura versiune pe care a văzut-o este cea de pe site-ul ministerului.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here