Adrian Severin a ieşit din închisoare/ Prima declarație la ieșire din penitenciar

Photo: © Europen Parliament/P.Naj-Oleari pietro.naj-oleari@europarl.europa.eu

Adrian Severin a fost eliberat condiţionat, în urma deciziei Tribunalului București. Severin a fost eliberat pentru bună purtare, după ce a reușit să obțină un aviz favorabil din partea comisiei de eliberare de la Penitenciarul Rahova. 

Perioada petrecută în penitenciar a fost interesantă, „foarte plină de învăţăminte, în care poţi face diferenţa între ce contează şi ce nu2, a declarat Adrian Severin la ieşirea din penitenciar.

„Am întâlnit foarte mulţi oameni de foarte bună calitate, deţinuţi şi salariaţi”, a spus severin.

El a adăugat că îşi va continua activitatea didactică şi că perioada petrecută în închisoare a fost una de serioasa îmbogăţire intelectuală şi sufletească.


Decizia de eliberare vine după ce prima instanță a hotărât să admită cererea fostului europarlamentar, care a executat aproximativ 1 an si 2 luni din pedeapsa de 4 ani de închisoare. Adrian Severin fusese condamnat la finalul lui 2016 pentru trafic de influență.

Severin a fost eliberat pentru bună purtare, după ce a reușit să obțină un aviz favorabil din partea comisiei de eliberare de la Penitenciarul Rahova.

În documentele depuse la instanță, Adrian Severin a susținut că întrunește condițiile cerute de lege, respectiv un comportament bun în detenție, dar și executatea a cel puțin o treime din pedeapsă.

„A fost o persoană disciplinată. Deși a scris lucrări științifice, dar nu a beneficiat de reducerea fracțiilor în baza lucrărilor sau a muncii prestate. A avut un comportament adecvat pe perioada de deținere. Considerăm că prin prelungirea detenției nu s-ar face niciun bine omenirii”, declara, la sfârșitul lunii ianuarie, avocata sa, Alexandra Dogaru.

Ea a argumentat că Adrian Severin este profesor universitar și este așteptat la universitate pentru a-și ține cursurile.

Întrebată ce cursuri a ținut Adrian Severin în spatele gratiilor, avocata a răspuns că a fost vorba despre „cursuri de analfabetizare” (sic! vezi video – n.r.) și învățare a limbii române, a ținut conferințe, dezbateri și a participat la revista penitenciarului. „A ajutat constant deţinuţii care nu cunoșteau limba română și nu se puteau încadra în mediul penitenciar să se adapteze mult mai ușor”, a punctat avocata. Ea a mai spus că Severin a contribuit la „Revista enciclopedică”, un compendiu care va fi publicat în acest an. Întrebată ce rol a jucat Adrian Severin pentru acest compendiu, avocata a spus că a contribuit la „redactarea și revizuirea Enciclopediei”.

Rugată să comenteze faptul că procurorii spun că Adrian Severin nu a muncit în perioada de detenție, avocata a susținut că fostul europarlamentar are contract de muncă și a muncit, dar a recunoscut că nu pe toată perioada, „datorită” problemelor de sănătate.

DNA a cerut încuviințarea Parlamentului European pentru a-l pune sub acuzare pe fostul europarlamentar PSD pentru trafic de influență. El a cerut 100.000 de euro de la doi jurnaliști de la doi jurnaliști britanici sub acoperire, pentru a promova în favoarea acestora un amendament în cadrul Parlamentului European. Solicitările au venit din mai multe țări, pentru că jurnaliștii britanici au vizat în ancheta lor sub acoperire mai mulți europarlamentari.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here