Poliția a eliberat, din greșeală, un recidivist, arestat ultima dată pentru furt

Un bărbat din Bucureşti, recidivist, arestat ultima dată pentru furt, la începutul acestui an, a fost eliberat din arestul Secţiei 12 din greşeală. Poliţistul care a întocmit actele de punere în libertate nu a făcut verificări în privinţa antecedentelor bărbatului.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul de 49 de ani are mai multe spargeri la activ, atât în ţară, cât şi în străinătate, este recidivist, iar ultima dată a fost arestat preventiv pentru furt calificat. El s-a împăcat ulterior cu victima, aşa cum permite noul Cod penal, astfel că instanţa a revocat mandatul de arestare, cu precizarea că eliberarea bărbatului poate fi făcută doar dacă nu este condamnat sau arestat într-o altă cauză.

Bărbatul fusese, însă, condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare în decembrie anul trecut pentru condus fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Cu toate acestea, poliţistul de la Arest care a întocmit actele de punere în libertate nu a făcut verificări în privinţa antecedentelor bărbatului, iar acesta a fost eliberat în 2 februarie.

Poliţia Capitalei informează, vineri, că bărbatul a fost prins şi arestat, între timp, iar poliţistul care nu a făcut verificări va fi cercetat pentru neglijenţă în serviciu.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here