Dosare penale pentru infracțiuni economice/ Unul dintre cazuri – în Olt

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au desfășurat 72 de percheziții, în cadrul unor dosare penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice. Au fost ridicate peste 800.000 de țigarete și 1.479 de litri de alcool de contrabandă. Unul dintre cazuri a fost descoperit în Olt.

În perioada 24 februarie – 2 martie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 72 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 44 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cadrul cauzelor penale instrumentate, faţă de 248 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, fiind dispuse măsuri preventive față de 17 dintre acestea (3 reținuţi, 14 sub control judiciar).

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de peste 13.500.000 de lei, dintre care peste 3.000.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 450.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproape 800.000 de ţigarete și 1.479 de litri de alcool de contrabandă.

Exemple:

La data de 23 februarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, au prins în flagrant delict un bărbat, care transporta, cu autoturismul său, 13.000 de ţigarete. Pe numele său a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 zile.

La data de 20 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice Olt au organizat o acţiune în urma căreia au surprins în flagrant, pe raza comunei Valea Mare, un bărbat, în timp ce transporta cu autoturismul, 29.990 de ţigarete, deţinute ilegal, provenind din contrabandă.

Ţigaretele urmau să fie oferite spre vânzare ilegal, pe raza judeţului Olt.

De asemenea, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul lui, fiind descoperite alte 30.000 de ţigarete, provenind tot din contrabandă. Cele 59.990 de ţigarete, autoturismul precum şi 4.321 lei, au fost indisponibilizate, în vederea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here