Marius Iancu: Restituirea taxei auto se va face numai pe bază de cerere, fără alte documente

Restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule se va face numai pe bază de cerere, fără alte documente, după ce Ordonanța de urgență nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule va fi amendată. 

Amendamentul cu pricina a fost deja adoptat, marți, în Comisia de buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, potrivit deputatului PSD de Olt Marius Iancu. În ședința comisiei a fost prezent și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a promis că va modifica normele de aplicare ale Ordonanței în discuție.

„Am adoptat, în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, un amendament prin care se simplifică restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule. 

Din OUG 52/2017 am eliminat alineatul 4, art.1, iar restituirea taxei se va face numai pe baza de cerere, fără alte documente. Prezent la comisie, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a promis că va modifica normele de aplicare ale Ordonanței”, a declarat deputatul Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here