Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, declarații la Slatina despre PSD. De partea cui este/VIDEO

Prezent, marți, la Slatina, la o conferință pe tema preluării de către România a președinției Consiliului European, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vicepreședinte al PSD, a făcut mai multe declarații pe marginea ultimelor decizii luate de partid la Comitetul Executiv Național de luni, când delegații au votat ca la congresul de sâmbătă să aibă loc alegeri în varianta reprezentării regionale la nivelul vicepreședinților.

Această variantă, propusă de președintele Liviu Dragnea, este susținută și de Victor Negrescu, în condițiile în care el a anunțat că nu va candida pentru un loc de vicepreședinte.

”Cred că este important să se formeze o echipă axată pe regiuni, bazată pe colegi care au reprezentativitate regională, care vor fi în contact cu conducerile județene pe un plan local și cred că aceștia sunt cei mai recomandabili pentru a face parte din actuala echipă. Eu îmi voi aduce în continuare aportul pe dimensiunea internațională. Sunt președintele PESAC România, structura militanților de stânga în rândurile PSD, peste 10.000 membri, și, prin prisma acestei funcții, voi contribui la ceea ce înseamnă decizii naționale împreună cu echipa care urmează să fie votată sâmbătă, la congres. (…) Cred că este extrem de interesantă propunerea privind paritatea. Eu sunt un om profund atașat valorilor de stânga și cred că ideea aceasta a parității poate permite – de ce nu? – o mai mare echitate în ceea ce privește viața de partid, dar și societatea românească, și cred că e un bun mesaj pe care-l susțin”, a declarat Negrescu.

Totodată, acesta spune și că este nevoie de dezbateri în partid în ceea ce privește

”Eu cred că partidul are, într-adevăr, nevoie de o discuție, o dezbatere despre ce înseamnă viitorul său, despre ce înseamnă proiectele de viitor – atât politice cât și guvernamentale. Vor fi mai multe rezoluții pe parcursul congresului, vor fi dezbătute”, a reliefat ministrul Afacerilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here