Nicolae Bănicioiu și-a depus candidatura pentru funcția de președinte executiv al PSD. Un alt fost ministru urmează să intre în cursă

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, fost ministrul al Sănătății în guvernul Ponta, și-a depus miercuri candidatura pentru funcția de președinte executiv al PSD în cadrul Congresului care a avea loc sâmbătă.

Această candidatură vine, însă, fără susținerea organizației din care face parte, PSD Iași, iar conform deciziei Comitetului Executiv Național al partidului este obligatorie semnătura filialei din care face parte candidatul.

“Mi-am depus prima parte a candidaturii, complet îmi depun mâine dosarul, și sper să lămuresc cu președintele PSD Iași. Din punctul meu de vedere întrunesc toate condițiile să candidez. Comisia de propuneri și cei din secretariatul general mi-au zis că n-am semnătura organizației, statutul spune că orice membru poate candida” a declarat Banicioiu pentru Hotnews.

Un alt fost ministrul care ar putea candida pentru a doua poziție din partid este Ecaterina Andronescu. Senatoarea, membră a PSD București, a anunțat că joi va anunța dacă își depune candidatura pentru această funcție.

Actualul deținător al funcției de președinte executiv, Niculae Bădălău, nu a anunțat încă dacă va mai candida pentru un nou mandat, dar surse politice susțin că acesta nu mai este dorit în această funcție de la vârful partidului, inclusiv Liviu Dragnea. Termenul limită de depunere a candidaturii este joi, ora 16.

Comitetul Executiv Național a decis luni o nouă modalitate de alegere a vicepreședinților partidului, pe regiuni – vor fi câte un bărbat și câte o femeie pentru fiecare dintre cele opt regiuni ale țării, iar pentru a candida un membru are nevoie de susținerea organizației din care face parte.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here