Un tânăr de doar 21 de ani din România a speriat Austria/Furturi de sute de mii de euro

Polițiștii din Tulcea au depistat, cu sprijinul de specialitate al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, un bărbat de 21 de ani, urmărit internațional de autoritățile austriece, pentru săvârșirea a 29 de infracțiuni de furt, comise în Austria.

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Tulcea, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Murighiol, au depistat, joi, pe raza comunei Murighiol, un bărbat, de 21 de ani, din Baia Mare, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile austriece.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internațională pentru comiterea a 29 de infracțiuni de furt calificat.

În perioada martie – septembrie 2017, bărbatul ar fi sustras bunuri, în mod repetat, din locuințele unor persoane din Austria, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.

Pentru depistarea persoanei, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi, 9 martie, să fie prezentat Curții de Apel Constanța, pentru demararea procedurilor de predare către autoritățile din Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here