Peste 100 de slătineni, prinși în afara legii de Poliția Locală/ Ce au făcut și ce au pățit

Pentru neregulile constatate săptămâna trecută în Slatina, polițiștii locali au aplicat un 118 sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe, 83, au vizat abateri de la legislația rutieră.

64 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, cinci sancțiuni contravenționale – pentru staționare neregulamentară, alte șapte – pentru acces interzis, și încă șapte sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina, respectiv lipsa autorizației speciale de transport.

„Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Rutier vor continua să acționeze și în această săptămână pentru depistarea conducătorilor auto care pătrund cu autovehiculele de mare tonaj în zone interzise din municipiul Slatina și, în special, pe B-dul  A. I. Cuza, zonă în care nu este permisă circulația autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 tone, existând restricții de tonaj, sancțiunea contravențională fiind cuprinsă între 9 și 20 puncte amendă, mai exact între 1305 și 2900 lei.

Atragem din nou atenția conducătorilor auto că, potrivit art. 173 din HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă”, a declarat directorul Poliției Locale Slatina, Adrian Pop.

Și pe linie de ordine publică polițiștii locali au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, pentru săvârșirea în public de fapte și gesturi obsecene, proferarea de injurii, pentru cerșetorie practicată de către persoane apte de muncă, pentru tulburarea liniștii prin producerea de zgomote, larmă, muzică la intensitate mare, pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice și pentru refuzul de a se legitima.

Amenzile aplicate de polițiștii locali au fost de peste 32.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here