Așa arată investiția de 1,2 miliarde lei vechi a Primăriei Piatra Olt în parcul orașului: O băltoacă și o jumătate de foișor!

Modernizarea unui parc pentru care Primăria Piatra Olt a semnat un contract „beton” în valoare de peste 1,2 miliarde de lei vechi cu o firmă din Argeș a rămas un loc viran care se umple de apă în urma ploilor, la mai bine de trei luni de când investiția trebuia finalizată. Cu toate acestea, primarul caută soluții pentru a vira banii în contul firmei care nu s-a achitat de obligațiile din contract. 

Potrivit contractului de sarcini și a contractului semnat de primărie cu firma declarată câștigătoare la licitație, pe locul fostului parc, cu o mărime de aproape 3.000 mp, trebuia să fie construite un loc de joacă pe o suprafață de peste 80 de metri pătrați, un foișor cu masă și bănci, alei pietonale pe aproape 500 mp, gazon și un gard împrejmuitor, băncuțe etc. Trebuia montat, de asemenea, un sistem de iluminat, iar înainte de a pune pavele trebuia turnat un strat de beton; acestea au fost puse, în schimb, direct pe un strat de balast.

La mai bine de trei luni de la data la care trebuia făcută recepția finală a lucrărilor, pe locul fostului parc este un loc viran, cu bălți adunate din ploi acolo unde ar fi trebuit să se găsească locul de joacă pentru copii și cu un soi de ciupercă în loc de foișor: patru stâlpi din lemn și, deasupra, o ciupercă.

Acesta ar trebui să fie, zice-se, un foișor

În ciuda nerealizării obiectivelor din contract, firma care a semnat contractul, o companie din Argeș, s-ar putea trezi cu niște bani în cont. Surse din cadrul primăriei ne-a dezvăluit că primarul orașului, Tudor Udrescu, ar face presiuni pentru efectuarea unei recepții parțiale a lucrărilor, deși contractul prevede că plata trebuie făcută după 60 de zile de la efectuarea recepției finale a lucrărilor.

„Mai bine rămânea parcul așa cum era, pentru că acum e o nenorocire, o bătaie de joc la adresa cetățenilor. Reprezentanții firmei cu care primarul a semnat contractul vor banii pe ce au lucrat, dar așa ceva e imposibil, că în contract scrie negru pe alb că plata se face după recepția finală. Ei, și primarul vrea recepție parțială, îi trimite pe cei de la firmă peste subalterni, să găsească o soluție”, ne-au dezvăluit sursele citate.

În cadrul unui dialog cu noi, edilul nu a recunoscut nimic din toate acestea, afirmând că le-a sugerat reprezentanților companiei ca, în condițiile în care vor bani, să se adreseze instanțelor de judecată.

„Suntem într-o fază din asta urâtă. Eu le-am sugerat să meargă pe instanță, aici n-o să meargă pentru că nu au respectat contractul”, ne-a declarat Tudor Udrescu. O ciudățenie, din punctul nostru de vedere, pentru că singura grijă a edilului nu ar trebui să fie cum poate compania respectivă să intre în posesia banilor, ci, din contra, să o penalizeze pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale.

Tudor Udrescu (Sursa foto: semnaluloltului.wordpress.com)

„Am întrebat și la prefectură, și la consiliu, juriștii: ce facem? Nu îmi dă nimeni nici un indiciu, și atunci singura soluție e să meargă pe instanță. Dintr-un miliard două sute cincizeci au făcut vreo patru sute șaisezi, șapte zeci (mii lei vechi – n.r.) care sunt confirmate de diriginte. Deci lucrările au fost făcute în procent de 35 – 40%. În noiembrie ei au cerut rezilierea contractului, că au văzut că nu pot să termine. Eu sunt implicat în chestiunea asta ca să nu rămân blocat cu proiectul, dar, repet, nu am găsit soluția care să fie acceptată de toată lumea”, ne-a mai declarat, în aceeași cheie ciudată, primarul din Piatra Olt.

Lucrările au fost demarate în septembrie și în decembrie 2017 trebuia ca investiția să fie finalizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here