Tânărul găsit mort pe stradă în Pitești consumase droguri cumpărate din Slatina/Cine este vânzătorul/VIDEO

Tânărul găsit mort pe stradă în Pitești în urmă cu trei zile consumase droguri cumpărate cu o zi înainte din Slatina. Cel care vânduse substanțele interzise a fost ridicat, joi, în urma unor percheziții efectuate de polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Pitești, și dus la audieri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, au efectuat, joi, trei percheziții domiciliare pe raza municipiilor Piteşti şi Slatina, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv și ucidere din culpă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că un slătinean, Ionuț Costin Chiriță, a achiziționat on-line diverse substanțe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă.

„În continuare, suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau ”damiana” pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menționat, folosind o proporție de aproximativ 10 mg de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal către diverși consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantități de de 0,25 grame de substanță, contra sumei de 25 de lei”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urmă cu patru zile, patru tineri consumatori din municipiul Piteşti s-au deplasat cu un autoturism în Slatina, de unde au achiziţionat, de la Ionuț Costin Chiriță, cinci plicuri de substanţă vegetală psihoactivă, pentru suma totală de 50 lei. Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice, iar unul dintre ei a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient. „În această stare, victima a fost coborâtă din autoturism şi aşezată pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsită decedată”, susțin procurorii DIICOT.

În urma percheziţiilor de joi, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ un kilogram de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise.

La sediul DIICOT Piteşti au fost conduse, în vederea audierii, trei persoane.

La acțiune au participat polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Argeș și Olt, precum și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din cele două județe.

Nu este prima oară când Ionuț Costin Chiriță este cercetat pentru trafic de droguri. El a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru aceeași infracțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here