Decizie de ultimă oră a Tribunalului Dolj în dosarul în care Vâlcov e judecat pentru luare de mită

Magistrații Tribunalului Dolj au stabilit, miercuri, că fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor Darius Vâlcov nu poate scăpa de măsura preventivă a controlului judiciar în dosarul în care este judecat pentru luare de mită și trafic de influență.

„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în decizia de ieri a Tribunalului Dolj.

Procurorii DNA l-au trimis pe Darius Vâlcov în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi au stabilit în urma anchetei că  în anul  2012 i-a pretins unui om de afaceri  aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina. Este vorba de o investiţie în valoare de  24.833.258 de lei fără TVA şi a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din oraş.

„În perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 de lei, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate“. Este vorba de un contract cu o valoare de 24.833.258 de lei fără TVA, ce a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina“, au precizat anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, dar la solicitarea inculpatului, cauza a fost strămutată la Tribunalul Dolj.

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe Darius Vâlcov, în 8 februarie, într-un alt dosar de corupție, la 8 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care a fost primar al Slatinei.

În același dosar, Minel Prina, și el fost primar al Slatinei, a primit 4 ani și 6 lui de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influență și la spălare de bani.

De asemenea, oamenii de afaceri Petre Timofte și Constantin Tomescu, acuzați de spălare de bani, fals în înscrisuri și complicitate la trafic de influență au primit câte 3 ani de închisoare cu executare.

Totodată, fostul șofer al lui Vâlcov, Lucian Șușală, acuzat de complicitate la trafic de influență, la spălare de bani și la fals în înscrisuri, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Sentința nu este definitivă, fiind atacabilă cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here