Știrbu o face TERCI pe fosta sa colegă de partid Norica Nicolai, „doamna fost procuror comunist”

Atacat, sâmbătă, de europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, care l-a certat că a chemat-o în parlament pe șefa TRV să dea explicații în legătură cu difuzarea interviului lui Sebastian Ghiță pe televiziunea publică, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, căruia i s-a cerut public demisia din această funcție, îi răspunde dur fostei sale colege de partid, căreia îi reamintește calitatea de fost procuror comunist și o acuză că lansează teme false în Olt, vizând de fapt voturile oltenilor pentru un nou mandat de europarlamentar.

„Aflu, cu stupoare, de la jurnaliştii din Olt, că o doamnă, fost procuror comunist, îmi cere demisia pentru că am îndrăznit să o invit la şedinţa Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor pe doamna director general interimar al TVR.

Doamnă, fost procuror comunist, Norica Nicolai, responsabilitatea funcţiei pe care o deţin, aceea de preşedinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, mă obligă să solicit explicaţii, în numele cetăţenilor şi al unei instituţii a statului român, cum se poate ca, din banii noştri, ai tuturor plătitorilor de taxe şi impozite din ţara asta, un inculpat, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare de către instituţiile statului, este difuzat, în prime – time, de televiziunea naţională, instituţie a aceluiaşi stat care plăteşte bani grei pentru aducerea acestuia în ţară?

Nu vi se pare, doamna fost procuror comunist, Norica Nicolai, că aceste două chestiuni se bat cap în cap? Sau dumneavoastră sunteţi obişnuită să priviţi lucrurile dintr-un singur punct de vedere?

(…) Dumneavoastră confundaţi dreptul la liberă exprimare cu mediatizarea pe postul public de televiziune a unui cetăţean care a încălcat legile statului român, care denigrează în continuare instituţii ale statului român şi care, prin “dreptul la liberă exprimare” pe care îl clamaţi dumneavoastră, a devenit o victimă.

Dar dumneavoastră sunteţi obişnuită, doamna fost procuror, să transformaţi, cu maximă lejeritate, calitate de inculpat în nevinovat şi aceea de nevinovat în inculpat”, o acuză Știrbu pe fosta sa colegă de partid, prin intermediul unui comunicat transmis presei.

Deputatul liberal spune că, de fapt, prezența în Olt a Noricăi Nicolai și lansarea unor „teme false” ascunde strategii prin care europarlamentarul ALDE să intre de pe acum în grațiile electoratului pentru un nou mandat în Parlamentul European.

„Chiar credeţi că toţi oamenii din judeţul acesta, cărora le vindeţi teme false pentru că nu aveţi nimic de spus, nu înţeleg scopul vizitei dumneavoastră in Olt? Veniţi din 5 in 5 ani când se apropie alegerile europarlamentare! În rest, nu v-am văzut preocupată de problemele din Olt, de drumuri, de canalizare, de autostrăzile promise de colegii de coaliţie, de şcoli, de spitale…

Aveţi neobrăzarea să vă declaraţi apărătoarea principiilor liberale în timp ce nu mai ştiţi numărul partidelor pe la care v-aţi mutat funcţie de propriul interes… Cum se numesc genul acesta de persoane: liberali sau traseişti? Nici întrebarea aceasta nu are nevoie de răspunsul dumneavoastră, că îl cunoaştem cu toţii…”, se mai arată în comunicatul citat.

Prezentă, sâmbătă, la Slatina, unde a participat la Conferința teritorială de alegeri a ALDE Olt, Norica Nicolai i-a cerut, public, lui Gigel Știrbu demisia din fruntea Comisiei de cultură din Camera Deputaților pentru vina de a fi chemat-o pe șefa TVR să dea explicații în legătură cu difuzarea interviului lui Sebastian Ghiță acordat lui Ion Cristoiu pentru Evenimentul zilei, dialog difuzat, instantaneu, de alte trei televiziuni naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here