Pericol de INUNDAȚII în sudul județului Oltul: Dunărea își iese din matcă

Hidrologii au emis o avertizare de creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea COTELOR DE APĂRARE pe Dunăre. Este vorba de Cod Galben în aval de Porțile de Fier, fiind în pericol 11 județe, printre care și Oltul. Există și o avertizare Cod Portocaliu pentru cinci județe, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu. În Olt, inundațiile ar putea lovi localitățile Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Gârcov.

Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra, în continuare, în intervalul miercuri, 21 martie, ora 15:00 – 31 martie, ora 18:00,  creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Porţile de Fier), cu depăşirea COTELOR DE APĂRARE, după cum urmează:

COD GALBEN: În intervalul 21.03.2018 ora 15:00 – 31.03.2018 ora 18:00, pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porţile de Fier, judeţele: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

COD PORTOCALIU: În intervalul 22.03.2018 ora 06:00 – 31.03.2018 ora 18:00, pe Dunăre, sector aval. Gruia – amonte Giurgiu (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu).

Localitățile posibil a fi afectate din județul Olt sunt Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Gârcov .

„Avertizările au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și instituțiile din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență produse de evenimente hidro-meteo periculoase.

S-a dispus asigurarea permanenței la sediile primăriilor, pe timpul avertizărilor cod galben și cod portocaliu și transmiterea datelor de interes operativ către Centrul Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Matei Basarab» al județului Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here