5 români morți. Ce a provocat cel mai grav accident industrial produs în Cehia în ultimii 40 de ani

Cinci români sunt victimele celui mai grav accident industrial produs în Cehia în ultimii 40 de ani. Fuseseră angajaţi să cureţe un rezervor dintr-o uzină petrochimică aflată la 30 de kilometri de Praga. În timp lucrau, bazinul a explodat. Oamenii n-au avut nicio şansă.

O acumulare de vapori ar fi provocat explozia din uzină. Bubuitura a fost atât de violentă că pământul s-a cutremurat, povestesc martorii. Echipa de muncitori români era pe acoperişul rezervorului, locul cel mai periculos. Când presiunea a ajuns la nivelul maxim, tavanul a sărit în aer.

Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt al MAE: Noi am încărcat deja datele de indentificare în sistemul electronic astfel încât autorităţile din România să ia legătura cu familiile. O echipă consulară mobilă se află de aseară în orăşelul situat la nord de Praga, consulul s-a deplasat la spitalele unde sunt internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu se află cetăţeni români. Această informaţie o putem confirma în acest moment.

Un reprezentant al autorităţilor locale pretinde că accidentul ar fi avut loc din vina românilor care n-ar fi respectat normele de siguranţă. Nici poliţia, nici guvernul n-au confirmat această ipoteză.

Marketa Johnova, purtător de cuvânt al poliţiei: Explozia a avut loc în timpul unor lucrări la fabrică. Nu a fost urmată de foc şi putem asigura oamenii că nu au fost emise substanţe chimice periculoase în aer. Am început o investigaţie pentru a vedea care a fost cauza deflagraţiei.

Preşedintele României şi premierul au transmis mesaje de condoleanţe familiilor victimelor.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here