FOCAR de RUJEOLĂ în Slatina/Zeci de cazuri izolate în spitalele din Slatina, Caracal și Craiova

Focar de rujeolă în comunitatea de rromi din Slatina, unde 15 copii au contactat boala. În total, 31 de cazuri au fost înregistrate anul acesta în Olt, acestea fiind izolate în secțiile de Boli Infecțioase ale spitalelor din Slatina, Caracal și Craiova.

Citește și INTERVIU/Gabriel Buliteanu, liderul PNL Slatina: „Meritocrația este singura cale spre succes”

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, focarul de rujeolă a însumat 15 cazuri, din care opt cazuri sunt confirmate cu laboratorul, iar alte șapte cazuri sunt confirmate pe criterii clinice.

„În anul 2018, în  județul Olt  s-au înregistrat 31 cazuri de rujeolă confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, din care s-a instituit un focar de rujeolă, la nivelul unei comunități de rromi din localitatea Slatina, județul Olt”, se arată într-un comunicat de presă al DSP.

Toate cazurile au fost izolate în secțiile de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina (27 cazuri) , Spitalului Municipal Caracal (1 caz) și Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova (3 cazuri).

Boala a debutat, în Olt, în 14 octombrie 2016, cu forme ușoare și izolate. De atunci și până în prezent au fost înregistrate 202 cazuri, cele mai multe, 133 de cazuri, în 2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here