Decizii în CJ Olt pentru mutarea Secției Psihiatrie Slatina în imobilul de pe strada Trandafirilor/VIDEO

Consilierii județeni ai Oltului și-au dat, joi, acordul de principiu pentru schimbarea destinației imobilului fostei Creșe nr. 1 din Slatina, situată pe strada Trandafirilor, în care va fi mutată Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Aleșii județului au votat, totodată, trecerea din domeniul public în cel privat al județului, astfel încât să se poată interveni asupra unor corpuri de clădire ce trebuie demolate, astfel încât imobilului să i se dea o utilitate medicală.

Ambele proiecte de hotărâre au fost inițiate și supuse dezbaterii la solicitarea oficială a Spitalului Județean de Urgență Slatina, care intenționează să mute în fosta creșă Secția de Psihiatrie. Schimbarea destinației clădirii se face pe perioadă nedeterminată, potrivit documentației care stă la baza proiectului prin care aleșii și-au dat acordul de principiu.

„Secţia de Psihiatrie, în acest moment, este tot în oraş, tot într-un cartier de blocuri locuite. Din punctul nostru de vedere, spaţiul în care vrem să o mutăm se pretează pentru astfel de activităţi, mai ales că este izolat de restul oraşului printr-un spaţiu verde adecvat. Credem că acea creşă numărul 1, în momentul de faţă, este un pericol pentru cetăţenii din jur pentru că ea este abandonată şi înţeleg că acolo intră tot felul de persoane care se aciuează în acea clădire, intră acolo de doi-trei ani, de când am câştigat procesul şi am preluat-o de la şcoala postliceală privată care o avea în folosinţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

Șeful administrației județene a mai spus că populația din zonă nu va fi afectată de activitatea Secției de Psihiatrie, aruncând și o ironie împotriva celor care s-au poziționat împotriva acestui proiect, printre aceștia numărându-se consilierii județeni ai PNL care au votat împotriva celor două proiecte de hotărâre.

„Am spus-o şi în şedinţele de consiliu judeţean trecute, problemele psihice nu sunt un virus, nu se transmit peste gard, astfel încât să fie probleme. Din păcate, deşi medical nu a fost demonstrat, se pare că prostia se transmite”, a precizat Marius Oprescu.

Următorul pas este ca Spitalul Județean de Urgență, după executarea proiectului tehnic, să scoată la licitație contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea imobilului din strada Trandafirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here