Marius Oprescu, despre DJ 546, afectat de o alunecare de teren, și DJ 679 B, inundat: Soluții provizorii/VIDEO

Autoritățile județului nu pot interveni la Drumul Județean 546, afectat de o alunecare de teren la Teslui, și la Drumul Județean 679 B, inundat la Văleni, decât prin aplcarea unor soluții provizorii. Cel puțin așa a declarat, joi, președintele Consiliului Județean Olt, marius Oprescu, care a și explicat de ce nu pot fi aprofundate problemele.

La Văleni încă nu s-a retras toată apa acumulată, din topirea zăpezii, pe acostamentul drumului afectat.

„După ce se va retrage toată apa, vom face o serie de reparații provizorii până când vom scoate la licitație refacerea drumului luat de ape”, a declarat șeful CJ.

Nici la Teslui (Moșteni) nu se poate interveni decisiv asupra DJ 546, în zona în care malul a luat-o la vale, pentru că drumul este prins într-un proiect de reabilitare finanțat din fonduri europene, astfel că tot măsuri provizorii pot fi luate.

„La Moșteni deja este un proiect aprobat pe fonduri europene, așa că nu ne permitem decât să facem intervenții provizorii, adică să umplem acel gol care s-a creat prin lăsarea malului, astfel încât să îi putem reda circulației tot provizoriu. După cum știți, avem un proiect pe fonduri europene, iar noi în momentul semnării contractului nu putem să modificăm starea drumului prin intervenție de investiții asupra lui, altfel decât prin proiect”, a explicat Marius Oprescu.

Drumul Județean 679 B a fost închis circulației, marți, în zona satului Mândra din comuna Văleni, după ce apa acumulată din topirea zăpezii a distrus acostamentul drumului pe zeci de metri. De trei zile pompierii încearcă să aevacueze apa cu o motopompă de mare capacitate.

Tot marți, circulația rutieră a fost restricționată pe un singur sens pe Drumul Județean 546 în Olt, în zona Teslui, unde s-a produs o alunecare de teren în două locuri pe o lungime de 100 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here