“Între 370 și 550 de milioane de euro” pentru deţinuţi. Reacţia lui Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei vine cu precizări pe tema verificărilor făcute în cazul extrădării lui Sebastian Ghiţă, arătând că nu instituţia pe care o conduce nu a cerut verificări la Curtea de Apel Ploieşti. Toader admite însă că este o iniţiativă “lăudabilă” a conducerii instanţei. În postarea de pe contul său de Facebook, Tudorel Toader se referă şi la sumele vehiculate de sindicatele din Administraţia Penitenciarelor ca despăgubiri pentru deţinuţi.

Postarea ministrului Tudorel Toader, mai jos:

“Simple precizări:
1. Ministerul Justiției nu a solicitat nici o anchetă administrativă la Curtea de Apel Ploiești, referitoare la faptul că au fost necesare două săptămâni pentru ca originalele documentelor de extrădare să ajungă la București ! Dacă o astfel de anchetă se desfășoară, poate fi la inițiativa lăudabilă a conducerii instanței.
2. Nici un oficial nu a avansat vreo sumă de bani pentru posibile despăgubiri ale foștilor deținuți, în sensul hotărârii pilot CEDO, referitoare la condițiile necorespunzătoare din penitenciare. Au fost însă oferite exemple similare din alte state – Ungaria, Italia….!
3. Victimele infracțiunilor se constituie parte civilă în procesul penal, urmând a fi despăgubite de către inculpați, cei care au produs prejudiciul. Statul confiscă ceea ce s-a dobândit prin comiterea infracțiunilor”.

Recent, sindicaliștii din penitenciare estimau că proiectul anunțat de ministrul Justiției, de despăgubire a infractorilor care au stat în condiții necorespunzătoare în pușcării, ar putea costa bugetul statului „între 370 și 550 de milioane de euro”.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here