Olt: Peste 150 de jandarmi vor asigura, zilnic, măsuri de ordine şi siguranţă publică de Paște

În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor acţiona zilnic la nivelul judeţului Olt pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii olteni vor asigura ordinea publică în zona Catedralei Episcopale din municipiul Slatina și mănăstirilor Brâncoveni și Clocociov.

Totodată, jandarmii olteni vor fi prezenţi şi la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă în localităţile Brâncoveni, Topana, Fărcașele, Tia Mare,Vădastra, Dăneasa, Movileni, Bărăști, Perieți și Gârcov.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la activităţile cultural-artistice organizate în localităţile Redea, Studina, Izvoarele și Vișina.

Jandarmii vor fi prezenţi în proximitatea lăcaşurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces către acestea, pe timpul afluirii şi defluirii cetăţenilor. De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane, în proximitatea zonelor de agrement şi la manifestările cultural – artistice organizate în această perioadă.

În această perioadă vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate, în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în preajma discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică.

 

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Olt recomandă:

– cei care participă la manifestările religioase să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi;

– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

  • să manifeste atenţie pe timpul deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule, pe traseele de deplasare, precum şi pe timpul slujbelor religioase.

Pentru a solicita intervenţia sau sprijinul jandarmilor, cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor aflate in misiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here