Poliția așteaptă mandatele în cazul medicilor Tusciuc și Iancu, condamnați la închisoare, pentru a le pune în executare

Polițiștii olteni așteaptă să sosească mandatele în cazul medicilor slătineni Mircea Tusciuc și Paul Iancu, condamnați, miercuri, la închisoare cu executare, pentru a le pune în executare. Până la ora 16.45 documentele nu sosiseră de la instanță.

„Până la această oră nu au sosit mandatele. Așteptăm ca ele să ne parvină, după care colegii mei vor lua măsurile necesare pentru punerea lor în executare”, a declarat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, miercuri, 4 aprilie, sentința în dosarul în care medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost judecați, pentru a doua oară, pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Ambii medici au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce magistrații craioveni au respins apelurile celor doi și l-au admis pe cel al procurorilor declarat împotriva sentinței Judecătoriei Slatina, care pronunțase pedepse la închisoare cu suspendare în acest dosar.

Instanța a mai dispus aplicarea fiecăruia dintre inculpaţi a pedeapsei complementarăe de interzicere a unor drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat si dreptul de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de trei ani.

Sentința este definitivă.

Doctorul Mircea Tusciuc a fost condamnat, în iulie 2013, la doi şi opt luni de închisoare cu executare de magistraţii de la Judecătoria Slatina după ce, în 2010, un copil de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Externat în primă fază, copilul a fost readus la spital în aceeaşi zi de mama sa, pentru că micuţul nu se simţea bine. Medicul Tusciuc a decis a doua zi să îi amputeze braţul. Ulterior, din cauza complicaţiilor intervenite, copilul a decedat.

La doi ani de închisoare cu executare a fost condamnat şi medicul Paul Iancu, cel care a primit copilul adus cu ambulanţa la Urgenţe şi care a pus greşit diagnosticul.

Ambii medici au atacat hotărârea de condamnare la Curtea de Apel Craiova, care a anulat sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare.

În 14 iulie 2017, Judecătoria Slatina a pronunțat o nouă sentință în dosar, condamnându-i pe cei doi medici la câte trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Craiova a fost, însă, miercuri, de altă părere, hotărând că Mircea Tusciuc și Paul Iancu trebuie să își ispășească pedepsele după gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here