Lucian Onea, trimis în judecată disciplinară. Șeful DNA Ploiești, acuzat că a dispus abuziv arestarea lui Sebastian Ghiță

Sursa foto: observatorulph.ro

Fostul procuror Mircea Negulescu şi procurorul şef al DNA Prahova, Lucian Onea, au fost trimişi în judecată de Inspecţia Judiciară, după ce instituţia a finalizat cercetarea disciplinară începută pe numele lor.

Potrivit unor surse B1 TV, Onea ar fi acuzat că a dispus arestarea abuzivă a lui Sebastian Ghiță.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Onea Lucian Gabriel, pentru exercitarea funcției cu rea credință.

”În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul a solicitat arestarea preventivă a unui inculpat în baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, înscrisuri pretins transmise de o persoană din afara ţării deși cunoștea că acestea au fost depuse,  conform unei înțelegeri prealabile, de o altă persoană”, se arată într-un comunicat.

Vizați sunt și Negulescu Mircea și Savu Alfred Virgiliu (procuror DNA Ploiești), pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter şi exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

”S-a reţinut că procurorii, prin discuţii purtate cu mai multe persoane, în afara cadrului legal, s-au creat premisele divulgării măsurilor de protecţie a martorilor ameninţaţi și a conţinutului probatoriului”, se mai arată în comunicat.

Acţiunea disciplinară va fi înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză.

În acest punct s-a ajuns în urma unei reclamații depuse la Inspecția Judiciară de către fostul deputat PSD Vlad Cosma, condamnat în primă instanță la cinci ani de închisoare.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here