Medicii slătineni condamnați, miercuri, la pușcărie au ajuns, aseară, în penitenciar/FOTO

Cei doi medici slătineni care miercuri au fost condamnați de Curtea de Apel Craiova la închisoare cu executare în urma morții unui copil de nouă ani, Mircea Tusciuc și Paul Iancu, au ajuns, aseară, în închisoare. În vreme de Tusciuc a fost dus de polițiștii olteni la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, Iancu a fost dus de oamenii legii din Ilfov, unde își are domiciliul, la Penitenciarul Rahova.

„Colegii mei polițiști au pus în executare, aseară, mandatul emis pe numele lui Tusciuc Mircea, pe care l-au dus la Penitenciarul Craiova. Mandatul emis pe numele celuilalt inculpat a ajuns în alt județ, unde el își are domiciliul acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În vreme ce polițiștii olteni au pus în executare mandatul emis pe numele lui Mircea Tusciuc, fostul coleg al acestuia, Paul Iancu, pensionat între timp, a fost dus la penitenciar de polițiștii din Ilfov, pentru că, după pensionare, s-a retras în localitatea Chiajna din acest județ.

„Mandatul emis pe numele lui Iancu Paul a fost pus în executare aseară, în jurul orelor 23.30, acesta fiind depua la Penitenciarul Rahova”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, agentul șef adunct Dragoș-Ciprian Romanescu.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, miercuri, 4 aprilie, sentința în dosarul în care medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost judecați, pentru a doua oară, pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Ambii medici au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce magistrații craioveni au respins apelurile celor doi și l-au admis pe cel al procurorilor declarat împotriva sentinței Judecătoriei Slatina, care pronunțase pedepse la închisoare cu suspendare în acest dosar.

Instanța a mai dispus aplicarea fiecăruia dintre inculpaţi a pedeapsei complementarăe de interzicere a unor drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat si dreptul de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de trei ani.

Sentința este definitivă.

Doctorul Mircea Tusciuc a fost condamnat, în iulie 2013, la doi şi opt luni de închisoare cu executare de magistraţii de la Judecătoria Slatina după ce, în 2010, un copil de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Externat în primă fază, copilul a fost readus la spital în aceeaşi zi de mama sa, pentru că micuţul nu se simţea bine. Medicul Tusciuc a decis a doua zi să îi amputeze braţul. Ulterior, din cauza complicaţiilor intervenite, copilul a decedat.

La doi ani de închisoare cu executare a fost condamnat şi medicul Paul Iancu, cel care a primit copilul adus cu ambulanţa la Urgenţe şi care a pus greşit diagnosticul.

Ambii medici au atacat hotărârea de condamnare la Curtea de Apel Craiova, care a anulat sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare.

În 14 iulie 2017, Judecătoria Slatina a pronunțat o nouă sentință în dosar, condamnându-i pe cei doi medici la câte trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Craiova a fost, însă, miercuri, de altă părere, hotărând că Mircea Tusciuc și Paul Iancu trebuie să își ispășească pedepsele după gratii.

Medicii Paul Tusciuc (stânga) și Paul Iancu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here