Ministrul Finanțelor a aprobat ca angajații unui minister care NU MAI EXISTĂ să ia banii înainte de Paște

Scandalul izbucnit în jurul plății în avans a salariilor mai scoate la iveală o informație: un minister care a fost desființat primește bani pentru salarii. Sumele se dau în avans, înainte de Paște.

În Monitorul Oficial a fost publicată lista cu ministerele şi autorităţile publice care au solicitat Ministerului de Finanţe plata salariilor înainte de sărbători. Pe listă, însă, apare și Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Social, care nu mai există din ianuarie, informează Digi24.

Ministerul în cauză a fost dizolvat iar atribuţiile sale au fost preluate de alte structuri guvernamentale, după cum a declarat atunci chiar premierul Viorica Dăncilă.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a susținut că bugetarii din mai multe domenii nu vor primi salariile înainte de Paște, deoarece ministerele de care ei țin au decis să nu solicite acest lucru. Teodorovici a venit cu această precizare după ce Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a transmis că angajaţii din învăţământ nu vor beneficia de această facilitate, deși premierul Dăncilă declarase că toți bugetarii își vor primi banii mai repede.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here