Primele imagini de la accidentul în care 9 oameni au MURIT/ Un singur supraviețuitor

Accident devastator miercuri noapte în judeţul Neamţ, unde nouă oameni au murit, după ce microbuzul în care se aflau a căzut de pe un pod şi a plonjat în râul Bistriţa.

Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunând de nişte bănci improvizate. Cu autoutilitara se transportau muncitori forestieri de la Arad către Săvineşti.

„În microbuz se aflau 9 pasageri şi şoferul. Bărbatul de pe locul din dreapta se pare că a sărit din vehicul înainte de tragedie.

Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Neamţ”, a explicat Adrian Rotaru, ISU Neamț.

Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, accidentul rutier s-a produs după ce roata din stânga spate a autoutilitarei a căzut.

„Imediat după producerea accidentului, o persoana a reuşit să iasă din apă. Se afla în stare de conştienţă şi a fost transportată la spital.

Pentru a putea acţiona în apa canalului, s-a colaborat cu Hidroelectrica pentru sistarea uzinării în zonă. Până la această oră (n.r. – joi, ora 7,00), din cele nouă persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar şapte, însă în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenţie şi a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Între timp, alte două persoane au fost găsite decedate.

Potrivit persoanei supraviețuitoare, un tânăr, toți oamenii din microbuz se întorceau de la muncă. Ei lucrau ca zilieri în activitatea de plantare a brazilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here