Amenzi URIAȘE în Olt pentru munca la negru/Câți „negri” au fost depistați de inspectorii de muncă

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, în luna martie, peste 250 de actiuni de control, aplicând peste 130 de sancțiuni și dispunând sute de măsuri pentru remedierea deficiențelor depistate. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru munca la negru, valoarea totală a amenzilor fiind de 240.000 de lei.

Controalele au fost efectuate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, verificările vizând majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județ, potrivit unui comunicat de presă al ITM Olt.

În urma a 252 de controale, inspectorii de muncă au aplicat 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 240.000 de lei, dintre care cele aplicate pentru munca la negru s-au ridicat la 220.000 de lei, după ce reprezentanții ITM Olt au depitstat 18 persoane care lucrau fără forme legale de muncă.

Pentru remedierea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 270 de măsuri, se mai arată în comunicat.

„Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au vizat deficiențe referitoare la transmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, în Revisal, la termenele legale, neevidențierea orelor de muncă efectuate sâmbăta și duminica, nerepartizarea programului de lucru pentru salariații cu timp parțial, aspecte privitoare la plata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, acordarea și verificarea folosirii echipamentului individual de protecție, evaluarea riscurilor pentru accidentare și îmbolnăviri profesionale”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here