Olt: Afacerile cu miei i-au adus o pagubă „frumoasă” după ce a fost depitat de polițiști în afara legii

Deși plecase de acasă hotărât să facă o afacere bună cu carcase de miel, un bărbat din Roșiorii de Vede s-a văzut cu o pagubă serioasă la buzunar. El a rămas și fără carnea de miel, confiscată și distrusă.

În timp ce acționau pe linia prevenirii și combaterii sacrificării, transportului și comercializării animalelor și produselor de origine animal, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au depistat în trafic, înainte de Paște, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe raza comunei Seaca, 10 carcase de miel, fără a avea documente legale de proveniență. Bărbatul intenționa să le comercializeze fără drept.

„Polițiștii au sancţionat contravențional bărbatul, cu amendă în valoare de 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Totodată, cele 10 carcase de miel au fost ridicate și predate unei unități specializate, în vederea distrugerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here