Noi acuzații la adresa DNA. Cum ținea la secret metodele de interceptare

Noi acuzații la adresa DNA. Direcția Anticorupție ar fi ținut la secret modul în care erau realizate interceptările și operațiunile de filaj.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a vrut să afle cum a fost interceptat, dar cei de la DNA i-au transmis că ”mijloacele tehnice” utilizate au caracter clasificat.

În legătură cu aceste acuzații, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a prezentat o serie de documente. Dragomir acuză DNA că a cumpărat tehnică în mod secret și netransparent.

”La 2 aprilie 2018, urmare a unei solicitari a domnului Sorin Strutinsky, PFA Kovesi ne spune ca “mijloacele tehnice” utilizate de DNA au caracter clasificat, ca si specificatiile tehnice ale acestora si caietele de sarcini prin care au fost achizitionate. Adica pe banii romanilor, DNA cumpara tehnica in mod secret si netransparent. Mai mult, mijloacele cu care romanii sunt ascultati, filati, inregistrati de DNA nu pot fi expertizate pentru ca sunt secrete”, a scris Daniel Dragomir, pe blogul personal.

El a mai susținut că aceste mijloace nu sunt omologate în Romania și pot fi folosite pentru a distorsiona, fabrica și falsifica probe. ”Sunt multiple astfel de situatii”, acuză fostul ofițer SRI.

”In mod ilegal, cu un ordin dat de procurorul general Lazar, cercetarea penala in Romania se face de catre DNA cu mijloace secrete, in mod ilegal, mijloace care nu pot fi atacate in instante”, a mai acuzat Daniel Dragomir.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here