Pacienții Spitalului Slatina se vor putea programa on-line pentru consultații și vor avea acces, tot on-line, la propriul dosar medical

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina

În curând, bolnavii din Olt care vor dori să beneficieze de serviciile Spitalului Județean de Urgență Slatina se vor putea programa on-line pentru consultații în ambulatoriu. Anunțul a fost făcut de managerul unității sanitare, Cătălin Rotea, care susține că aplicația pentru programări va deveni funcțional pe site-ul spitalului. De asemenea, pacienții vor avea acces, tot on-line, la dosarul medical.

„Începând cu luna mai, pacienţii vor putea să se programeze on-line pentru partea de ambulatoriu, pentru că vom avea un portal medical în care vor putea face și alte operațiuni. Mai mult, în baza unui cod generat în cadrul spitalului, ei îşi vor putea face un cont personal în care să vadă on-line toate analizele medicale efectuate, istoricul acestora, precum şi toate prezentările pe care le vor avea de acum încolo în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. De asemenea, pe acest cont vor putea să dea acces medicului de familie, care astfel vor putea să consult în timp real dosarul medical al pacientului”, a declarat Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina.

Ideea unui asemenea portal i-a venit managerului unității sanitare după ce s-a observat că pentru 95% din specialităţile prezente în ambulatoriu este nevoie de programări.

„Începând cu 1 martie, am decis că pentru 95% dintre specialităţile prezente în ambulatoriu este nevoie de programări. Existau unele secţii unde nu se făceau programări, astfel că se creau cozi foarte mari și am decis că este programările sunt necesare. Și ne-a venit ideea acestui portal medical care va fi realizat gratuit de către firma care se ocupă de mentenanța aplicaţiei informatice a spitalului. Astfel, vom uşura accesul oamenilor la serviciile noastre medicale”, a mai spus Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here