Rusia îi răspunde rapid lui Trump, în pragul unui conflict fără precedent

Moscova i-a răspuns rapid lui Donald Trump, acuzând SUA că ar vrea să acopere dovezile atacului chimic care stă la baza tensiunilor izbucnite în Siria. 

”Rachetele inteligente ar trebui să zboare către teroriști, nu către un guvern legitim, care a petrecut mai mulți ani luptând împotriva terorismului internațional pe teritoriul său”, a răspuns purtătoarea de cuvânt a ministertului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova.

”Inspectorii OPCW sunt conștienți că aceste rachete inteligente vor distruge toate dovezile lăsate de armele chimice? Sau ăsta este planul real – să acopere toate dovezile acestui atac inventat, astfel ca inspectorii internaționali să nu mai găsească nimic”, a mai spus Zakharova.

Donald Trump a lansat un avertisment fără precedent la adresa Rusiei, sugerând că atacul asupra regimului de la Damasc va începe în curând.

”Rusia a promis că va doborî orice rachetă trasă spre Siria. Rusia, pregătește-te, pentru că vor veni, noi și inteligente. Nu ar trebui să fii aliata unui Animal care atacă cu arme chimice, care omoară oameni și îi face plăcere”, a scris Trump pe Twitter.

Ambasadorul Rusiei în Liban, Alexander Zasypkin, declarase mai devreme că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborât, iar bazele de lansare vor fi atacate, conform Reuters.

Zasypkin a declarat că se referă la o declaraţie dată de preşedintele rus Vladimir Putin şi de şeful staff-ului său. ”Dacă va avea loc un atac al americanilor atunci rachetele vor fi doborâte şi chiar şi locurile de unde au fost lansate”, a declarat pentru al-Manar TV, post de televiziune afiliat Hezbollah.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here