Parcare auto subterană în centrul Slatinei, cu parc deasupra/ Investiția va fi realizată pe platoul din fața prefecturii

Administrația publică a Slatinei își propune să realizeze un nou proiect pe cât de necesar, pe atât de ambițios: construirea unei noi parcări auto, de data aceasta doar subterană, în centrul orașului, în imediata vecinătate a Prefecturii Olt. Deasupra acesteia va fi amenajat un parc cu băncuțe și alei.

Terenul pe care acum este amenajat platoul prefecturii se află în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne, însă prefectul județului, Silviu Neacșu, a purtat, miercuri, primele discuții cu primarul Slatinei, Emil Moț, în vederea demarării demersurilor pentru ca terenul să fie preluat în administrare de primărie, condiție obligatorie pentru realizarea investiției.

„Dacă vreți să faceți parcare subterană, vă dăm terenul în administrare. E u lucru bun”, a spus miercuri prefectul Silviu Neacșu în discuțiile cu primarul Emil Moț, ieșiți pe teren pentru evaluarea oportunității.

Edilul susține că deasupra parcării va fi amenajat un parc. Lucrările ar putea începe chiar anul viitor.

„Vrem să facem parcare subterană, iar deasupra un parc. Trebuie să demarăm încă de pe acum demersurile pentru preluarea în administrare a terenului de la minister, pentru că va dura. Iar de anul viitor să demarăm lucrările”, a reliefat primarul Slatinei.

Până atunci, compania primăriei Dezvoltare Urbană SA va reamenaja spațiile verzi din fața prefecturii, urmând să desființeze gărdulețe care împrejmuiesc locul în paralel cu bulevardul AI Cuza. Prefectul și primarul orașului au discutat și de schimbarea iluminatului public învechit de pe platou, dar și de desființarea parcării unde sunt autoturisme care stau acolo cu lunile.

„Desființăm parcarea asta unde sunt mașini abandonate, facem spațiu verde și lăsăm doar o mică parcare pentru mașinile prefecturii”, a propus Silviu Neacșu.

 

Discuțiile pe subiectul parcării, demarate de primarul Slatinei, Emil Moț, cu prefectul județului, Silviu Neacșu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here