Dosare penale pentru braconieri piscicoli din Olt, prinși la „lucru” de jandarmi

Două persoane, din localitatea Tomeni, judeţul Olt, au fost depistate, recent, în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit cu unelte de tip setcă confecţionată din plasă trifilară, în lungime totală de 880 metri liniari, încălcând prevederile legale care stabilesc perioadele şi zonele de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018.

În ambele cazuri s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele de pescuit au fost ridicate de la făptuitori.

Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

Conform Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 8 din 12 ianuarie 2018 şi Ordinului Ministerului Mediului nr. 174 din 16 februarie 2018 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018, în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale. În acest sens, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, vor fi intensificate acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here