Gata: Consilierii locali ai Slatinei au aprobat amenajarea unui parc pe terenul fostei unități militare

Consilierii locali ai Slatinei au votat, joi, în cadrul unei ședințe de îndată, un proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru investiția „Amenajare parc, municipiul Slatina, str.Tunari, nr.1, județul Olt” (Unitatea Militară).

Este, practic, primul pas administrativ pentru concretizarea proiectului de transformare a fostei unități militare într-o altă utilitate publică: parc, locuri de joacă, parcări, locuințe, moll etc.

Deocamdată, doar amenajarea parcului va începe să prindă contur, costurile de principiu fiind de peste 21 de milioane de lei, durata de realizare a investiției urmând să fie de 24 de luni.

Va fi un pavilion central, o stradă, o parcare de 2.400 de metri pătrați și parcul propriu-zis, din care nu vor lipsi o pistă de alergare, un teren de sport multifuncțional și două locuri de joacă mari.

Primarul municipiului, Emil Moț, susține că în cel mult 15 zile proiectul tehnic și execuția acestuia vor fi urcate pe SEAP, nutrind speranța că în toamna acestui an vor începe deja lucrările.

Tot acolo va fi construit și un moll, dar și un cartier cu blocuri de locuințe. Dacă pentru construirea moll-ului municipalitatea se află în discuții cu compania care își ia această sarcină, pentru blocurile de locuințe administrația publică locală încearcă să identifice o sursă de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here