Polițiștii din Olt au făcut prăpăd printre șoferi: Peste 1000 de amenzi și zeci de permise reținute

Aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, săptămâna trecută, de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt. Totodată, au fost reținute 67 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au organizat, în perioada 9-15 aprilie, acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice.

Oameniilegii au acționat pentru combaterea indisciplinei manifestată de pietoni și bicicliști, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii. Totodată, acțiunile au vizat și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și regulile privind depășirea.

„S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 1.073 de sancțiuni contravenționale, dintre care 405 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 16 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 12 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și 13 pentru neacordare de prioritate de către conducătorii auto. De asemenea, au fost sanționați 69 de pietoni și 44 de bicicliști.

Polițiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 6 dosare penale pentru depistarea conducătorilor auto conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Totodată, au fost reținute 67 de permise de conducere, dintre care 18 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 mg/L și 20 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu peste 50 km/h.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras 16 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here