Liviu Dragnea, aproape de a primi sentinţa: Ultimul termen în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă miercuri ultimul termen în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu.Măgura

Liviu Dragnea, cel mai probabil, va lipsi de la acest termene deoarece, potrivit mai multe surse politice, este într-o vizită oficială în Israel alături de premierul Viorica Dăncilă. La precedentele termene acesta a sosit de mai multe ori însoţiţi de bodyguarzii pentru a îl feri de presă sau protestatarii care veneau.

La termenul anterior, judecătorii au cerut o confruntare între şefa DGASPC Teleorman şi Liviu Dragnea, iar poziţiile celor doi au fost contradictorii.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, a fost singurul inculpat care a refuzat să dea o declaraţie în faţa magistraţilor, în schimb a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu. În martie 2018, ea a cerut încetarea procesului împotriva sa, susţinând că a achitat prejudiciul în acest dosar.

Trei dintre inculpaţi – Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica – şi-au recunoscut vinovăţia şi au cerut judecare prin procedură simplificată, însă cererea lor a fost respinsă de preşedintele completului de judecată, Ştefan Pistol.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here