ITM Olt a marcat Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă/ FOTO

În data de 26 aprilie 2018 Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a organizat, joi, la Balş, simpozionul cu tema „Îmbunătăţiţi securitatea şi sănătatea în muncă a tinerilor lucrători”, marcând astfel, în avans, Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiei, ai agenţilor economici din zona Balş şi reprezentanţi ai serviciilor externe de prevenire şi protecţie.

În cadrul simpozionului au fost prezentate mai multe lucrări de specialitate, precum „Protecţia tinerilor la locul de muncă”, „Generaţie sigură şi sănătoasă”, „Statistica I.T.M. Olt privind accidentele de muncă și bolile profesionale” și „Exemple de bună practică în prevenirea accidentelor de muncă în cadrul SC IAC Group SRL Balş”.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (28 aprilie), Organizaţia Internaţională a Muncii (O.I.M.) lansează anual câte o temă de discuţie şi analiză în concordanţă cu tendinţele emergente din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, anul acesta fiind propusă ca temă munca tinerilor lucrători precum şi combatera muncii copiilor.

Totodată, cu această ocazie mişcarea sindicală din întreaga lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale.

„Statistica O.I.M. arată că, la nivel mondial, există peste 500 de milioane de lucrători cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 ani, la care se adaugă aproximativ 40 de milioane de copii implicaţi în munci periculoase, iar în Uniunea Europeană tinerii cu vârsta sub 25 de ani suferă cu 40% mai multe accidente de muncă. Vulnerabilitatea tinerilor faţă de riscurile legate de securitatea şi sănătatea în muncă este determinată de factori cum ar fi stadiul lor de dezvoltare fizică şi psihică, lipsa experienţei de muncă şi de instruire, capacitatea limitată de a conştientiza anumite pericole legate de muncă, lipsa puterii de negociere, fapt ce îi determină pe tinerii lucrători să accepte sarcini periculoase sau condiţii de muncă proaste”, a explicat șeful ITM Olt, Crisstian Ungureanu.

Campania O.I.M. abordează aceste provocări, evidenţiind importanţa critică a îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii tinerilor lucrători, prin promovarea unor locuri de muncă sigure şi sănătoase pentru aceştia şi prin formarea unei culturi a prevenirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here