Hotărâre importantă pe scena politică: Toți românii sunt chemați la vot. În Olt, vot în două rânduri

Deputatul PSD Florin Iordache a anunțat că referendumul pentru familia tradițională ar putea avea loc pe 10 iunie. În paralel cu acest eveniment, în Olt va mai fi un referendum, cel de modificare a denumirii județului în Olt-Romanați.

Peste trei milioane de români au semnat o inițiativă a Coaliției pentru Familie, prin care cer modificarea Constituției în sensul în care familia să nu mai fie definită drept ”uniunea dintre soți”, ci ”uniunea dintre un bărbat și o femeie”. Inițiativa este susținută de PSD.

Deputatul Florin Iordache a spus că este posibil ca românii să fie chemați la urme în perioada 10-17 iunie. Totul depinde însă de Legea Referendumului, informează Digi24, citat de b1.ro. Joi, CCR a respins sesizarea privind proiectul de modificare a Legii referendumului.

În ziua organizării referendumului, în Olt va mai fi un referendum, cel de modificare a denumirii județului în Olt-Romanați.

În ședința ordinară din luna august 2017, consilierii județeni au aprobat, cu majoritate de voturi, un proiect de hotărâre privind consultarea cetățenilor, prin referendum, în legătură cu atribuirea denumirii Olt-Romanați județului Olt. Deși s-a stabilit, inițial, să fie organizat la data de 15 octombrie, consilierii județeni au adoptat o nouă hotărâre prin care referendumul local a fost amânat până la organizarea referendumului pentru familie, astfel încât ambele consultări să aibă loc în același timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here