Polițiștii din Olt au tăiat în carne vie în minivacanța de 1 Mai. Fărădelegea, la ea acasă

Poliţiştii din Olt au tăiat în carne vie în minivacanța de 1 Mai, neiertând nimic din ceea ce înseamnă încălcarea legii. Ei au dat peste 1.000 de amenzi a căror valoare au depășit 360.000 de lei. Totodată, polițiștii rutieri au reținut 81 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

 

În perioada 27 aprilie – 1 mai, poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice la manifestările ocazionate de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii.

În acest sens, aproximativ 250 de poliţişti din cadrul IPJ Olt au acționat zilnic, pe raza întregului județ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât și pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente cu impact negativ. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii au folosit zilnic 11 aparate radar.

„În această perioadă, poliţiştii aflați în serviciu au intervenit la un număr de 441 de solicitări ale cetățenilor, dintre acestea un număr de 390 fiind transmise prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat 1.103 sancţiuni, în valoare totală de 362.265 de lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea  ordinii și liniștii publice, iar 1.033 de sancțiuni au vizat încălcări ale normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 81 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

„Pentru a preîntâmpina producerea de evenimente negative, s-a acordat o atenție deosebită pregătirii antivictimale a cetățenilor, polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slatina fiind prezenți în rândul acestora, în zonele cu un aflux mare de persoane de pe raza de competență. Cu această ocazie, polițiștii slătineni au distribuit peste 400 de pliante cu mesaje preventive pe linia prevenirii și combaterii faptelor contra patrimoniului, cetățenii fiind avertizați cu privire la riscurile la care se expun în momentele în care sunt neglijenți cu bunurile personale”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al polițiștilor.

Polițiștii nu au acționat singuri, ci în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here