Vremea se schimbă! După temperaturi de 32 de grade, vin furtuni violente. Prognoza pe trei zile

Avem parte de un weekend cu temperaturi extrem de ridicate. 32 de grade sunt anunțate azi în Capitală, de exemplu. De duminică, însă, vremea se schimbă. Chiar dacă temperaturile încă se mențin mai mari decât cele normale, urmează ploi și furtuni violente.

SÂMBĂTĂ

Vremea se va menţine deosebit de calda, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 26 şi 32 de grade, uşor mai scazute pe litoral. Cerul va fi variabil în orele dimineţii când în sudul litoralului va mai fi ceaţa, apoi instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari, averse, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului în jurul amiezii izolat la munte, apoi în extindere în toate zonele montane şi submontane şi cu caracter local în vestul, nord-vestul şi nordul ţarii. În restul teritoriului, fenomene asociate instabilitaţii atmosferice vor fi pe arii restrânse, mai ales seara. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindina.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. În orele serii vor fi înnorari temporare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

DUMINICĂ

Vremea va deveni în general instabilă în majoritatea regiunilor, iar valorile de temperatură, deşi în scadere în mare parte din ţară, se vor situa în continuare peste cele normale în prima decadă a lunii mai. Temporar înnorarile se vor accentua, iar aversele însoţite de descarcari electrice vor fi frecvente, exceptând partea de est-nord-est a teritoriului unde astfel de fenomene vor fi pe areale mai restrânse. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat vor fi caderi de grindina. Vântul va avea unele intensificari în regiunile estice şi sud-estice, dar de scurta durata şi în restul ţarii, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade la Miercurea Ciuc şi 30 de grade la Giurgiu.

În Bucureşti, vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal în aceasta perioadă din an, dar va creşte probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferică. În a doua parte a zilei şi seara vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Dimineaţa, 16 – 18 grade şi la amiază, 28 – 29 de grade.

LUNI

Valorile termice vor continua să scadă uşor, totuşi în multe zone ale ţării se vor menţine peste mediile specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 20…21 de grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 26 de grade la Giurgiu, Călăraşi dar şi la Alba iulia. Cerul va fi mai mult noros în regiunile sud-vestice unde pe arii extinse vor fi averse ce pot fi şi însemnate cantitativ. Se vor semnala şi descarcari electrice şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar pe spaţii restrânse vor fi manifestari de instabilitate atmosferică. Vântul va avea intensificari temporare în estul şi sud-estul ţarii, dar şi în extremitatea de vest.

În Bucureşti, cerul va avea înnorari temporare şi vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. 15 – 17 grade dimineaţa şi 25 – 26 de grade la amiază.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here