În sfârșit, o VESTE cu adevărat bună de la Ministerul Muncii pentru toți românii

Costurile cu plata pensiilor cresc la nivelul întregii Uniuni Europene, motiv pentru care vârsta medie de pensionare va creşte cu aproximativ doi ani în următoarele patru decenii.

Țări precum Danemarca, Italia şi Olanda, unde vârsta de pensionare este acum legată de speranţa de viaţă, intenţionează să majoreze în continuare vârsta de pensionare.

În Austria, vârsta de pensionare va creşte gradual, începând cu 2024 până în 2033, la 67 de ani la bărbaţi, de la 65 de ani în prezent, şi la femei la 65 de ani, de la 60 de ani în prezent, notează capital.ro.

În Belgia, vârsta de pensionare este de 65 de ani. Începând cu 2025 aceasta va creşte la 66 de ani, iar din 2030, la 67 de ani.

Până în 2060, statul german intenţionează să majoreze vârsta de pensionare la 69 de ani.

În România, vârsta-standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei. Deși Bruxelles-ul recomandă României să majoreze la 65 de ani vârsta de pensionare la femei, ministrul Muncii a declarat recent că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece ”avem o altă speranţă de viaţă, care în Uniunea Europeana este mai mare şi nu putem să ne ducem cu vârsta de pensionare ca în Olanda, de exemplu, la 67-70 de ani”.

Sursa: b1.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here