Accidente de muncă MORTALE în Olt/ Ce s-a întâmplat și cine sunt victimele

Două persoane care se aflau în timpul pragramului de muncă și-au pierdut viața, luna trecută, în Olt. În ambele cazuri este vorba de doi șoferi. Alte opt accidente de muncă au avut loc în județ, cazurile soldându-se cu incapacitate temporară de muncă pentru victime.

În cursul lunii trecute, un număr de 12 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă în Olt, două dintre accidente soldându-se, din păcate, cu morți.

Una dintre morți s-a produs în timpul unui accident rutier care a avut loc pe raza localității Colonești. Victima a fost un tânăr de 27 de ani. În accident au fost implicate un autocamion și o autoutilitară, în care se aflau patru persoane. Potrivit polițiștilor, vinovat de producerea accidentului este șoferul autoutilitarei, care ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu TIR-ul.

În urma impactului, șoferul autoutilitarei, un tânăr de 27 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, județul Dolj, a decedat. Alți doi bărbați, pasageri în autoutilitară, au fost extrași de salvatori și transportați cu politraumatisme la spital.

„Tragicul eveniment a fost și accident de muncă, întrucât bărbatul decedat se afla în timpul programului de lucru. În autoutilitară se mai afla patronul firmei la care lucra cel decedat, dar și o persoană care nu avea nici o legătură cu accidentul de muncă”, a declarat șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Cristian Ungureanu.

Un alt accident de muncă a avut loc la Șerbănești, unde o persoană, tot șofer, și-a pierdut viața.

„Este vorba de șoferul unui autocamion care aștepta să i se încarce un utilaj. Lui i s-a făcut rău și a murit. Cei de pe ambulanța chemată la locul evenimentului nu au mai putut face nimic pentru acel bărbat, fiind nevoiți doar să constate decesul. Omul a avut, se pare, un atac de cord”, a mai spus Cristian Ungureanu.

Alte opt accidente de muncă au avut loc în luna aprilie, soldate cu incapacitatea temporară de muncă a victimelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here