Grevă de avertisment la Spitalul Slatina/ Roxana Dumitrescu: „Rămânem deschiși la dialog”

Federaţia Sanitas urmează pas cu pas calendarul protestelor declanșate de scăderea veniturilor în sistemul sanitar. Astfel, luni, 7 mai, în toate spitalele din țară au loc greve de avertisment de două ore, între 09.00 și 11.00, timp în care cadrele medicale nu vor lucra. Federației Sanitas i se alătură la protest și sindicatul „Solidaritatea Sanitară”, ai cerui membri pichetează, luni, spitalele.

Grevă este și în Spitalul Județean de Urgență Slatina. Președintele Sanitas Olt, Roxana Dumitrescu, a declarat că membrii de sindicat vor protesta purtând banderole roșii la mână, întrucât numărul cadrelor medicale prezente la serviciu nu poate permite și participarea la grevă prin renunțarea la lucru, și funcționarea spitalului la nivelul unei treimi din activitatea totală.

„Protestăm, dar cu banderole roșii. Asta din cauză că sunt foarte multe secții în care am două cadre sanitare pe secție și deci, dacă e să lăsăm lucrul pentru două ore, nu se poate asigura o treime din funcționarea secției. Mergem înainte însă, suntem hotărâți să ajungem, dacă va fi nevoie, la greva generală. Asta nu înseamnă că nu suntem deschiși la dialog. Rămânem deschiși la dialog, dar numai în condiţiile în care partea guvernamentală oferă soluţii consistente pentru rezolvarea problemelor generate în Sănătate şi Asistenţă socială prin aplicarea noii legi a salarizări”, a declarat președinta Sanitas Olt.

Potrivit calendarului propus de sindicat, după greva de avertisment de luni va urma, pe data de 11 mai, greva generală în sănătate şi în domeniul asistenţei sociale.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că sindicatele din Sănătate sunt chemate în data de 8 mai la discuţii cu premierul şi miniştrii Muncii, Sănătăţii şi de Finanţe, legat de nemulţumirile acestora privind sporurile.

Sindicaliştii susţin că sunt scăderi salariale în domeniu cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here