Percheziții în toată țara. În Olt, descinderi au fost în Slatina/Medici bănuiți de fals, uz de fals și înșelăciune

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş au descins, miercuri, în Olt, în cadrul unui dosar în care au loc percheziții în toată țara, fiind vizați medici de familie și medici specialiști bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni, precum fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, abuz în serviciu și fraudă informatică.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg. Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au desfășurat miercuri, 9 mai, în toate judeţele României și în municipiul Bucureşti, 68 de percheziţii într-o cauză penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă informatică.

În Olt, oamenii legii au descins la Slatina, unde au primit sprijin din partea Inspectoratului de Poliție Județean. Potrivit surselor din Poliție, în Slatina a avut loc o percheziție.

„Începând cu anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul judeţului Mureş şi nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenţi medicali), ar fi falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre, prin care au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultaţii, dispozitive medicale recomandate fictiv)”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., precum şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Sibiu.

La acțiuni participă şi jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here