Iohannis, amendat cu 2.000 de lei! Consiliul pentru Combaterea Discriminării a decis că termenul “PENALI” reprezintă discriminare. Reacţia preşedintelui

Klaus Iohannis va fi sancţionat pentru utilizarea celebrului termen “penali”, atunci când s-a referit la politicienii care apar în diverse anchete penale.  Administrația Prezidențială reacţionează după decizia CNCD.  “Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD”, se arată în mesajul Administraţiei Prezidenţiale. 

Șeful statului a primit o amendă de 2.000 de lei din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce membrii instituţiei au constatat că termenul “penali” este unul jignitor.

Votul din Consiliu în această speţă a fost unul extrem de strâns, de 5-4, au precizat sursele citate.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună”, a declarat şeful statului, într-o conferinţă de presă ţinută pe 15 februarie.

Administrația Prezidențială a reacţionat după decizia CNCD, susținând că este o decizie politică.

“Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD”, se arată în mesajul Administraţiei Prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here