Darius Vâlcov, LIBER să părăsească țara/ Instanța i-a ridicat controlul judiciar în dosarul în care e judecat pentru luare de mită

Fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, este liber să plece din țară după ce Tribunalul Dolj i-a ridicat controlul judiciar, la solicitarea sa, în dosarul în care fostul demnitar este judecat pentru luare de mită. Vâlcov a invocat, la termenul de miercuri, faptul că, în calitate de consilier al primului ministru al României, a fost inclus într-o delegație care se va deplasa în străinătate.

Deși președinta completului de judecată a solicitat dovezi în sensul celor invocate de inculpat, nu a mai dat termen pentru a le primi, ci a decis revocarea măsurii preventive a controlului judiciar în aceeași ședință. Prin ridicarea acestei măsuri fostul demnitar nu mai este obligat să se prezinte săptămânal la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, pentru a da cu subsemnatul.

„În baza art 362 alin 1 rap la art 208 alin 5 C.pr.pen comb cu art 242 alin 1 C.pr.pen Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul VÎLCOV DARIUS BOGDAN prin Ordonanţa din 16.11.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată în încheierea instanței.

Decizia nu este definitivă, procurorii DNA având drept de contestație în termen de 48 de ore la comunicare.

Procurorii DNA l-au trimis pe Darius Vâlcov în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi au stabilit în urma anchetei că, în anul 2012, i-a pretins unui om de afaceri  aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina. Este vorba de o investiție în valoare de 24.833.258 de lei fără TVA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, dar, la solicitarea inculpatului, cauza a fost strămutată la Tribunalul Dolj.

Vâlcov mai este judecat pentru fapte de corupție în alte două dosare. Într-una dintre cauze, magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe Darius Vâlcov, în 8 februarie, la 8 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care a fost primar al Slatinei. Sentința nu este definitivă, fiind atacabilă cu apel.

Vâlcov mai este judecat într-un dosar pentru instigare la dare și luare de mită.

1 COMENTARIU

  1. Asa hot ca asta mai rar in tarisoara asta,de-aia pleaca toti din cauza unor asa specimene care fura fara nici o jena si apoi scapa din cauza unor judecatori mituibili si ei,bleeeeeah!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here