Dragnea anunţă modificarea legislaţiei în privinţa evaziunii fiscale: ‘Oamenii de afaceri vor să plece de aici de frică’

Liviu Dragnea a anunţat, miercuri, că se are în vedere modificarea legislaţiei în privinţa evaziunii fiscale.

Preşedintele PSD spune că legislația actuală este “proastă”, afirmând totodată că își asumă declarația chiar dacă va genera critici ”de la anumite unităţi militare”.

”Noi am început un proces de schimbare de atitudine a funcţionarilor publici, a instituţiilor statului faţă de mediul de afaceri, un proces care s-a construit în mulţi ani de zile şi este vorba de o mentalitate în ceea ce priveşte abordarera faţă de firmele private în mod special. Şi vorbesc de toate instituţiile de control – ANAF, alte instituţii care controlează, parchete şi aşa mai departe. Abordarea noastră este cu totul şi cu totul alta, obiectivele unei guvernări nu pot fi de a băga în puşcărie oameni de afaceri, de a închide societăţi comerciale, ci dimpotrivă, de a preveni, de a sprijini şi împreună să se construiască un sistem administrativ şi birocratic care să fie stimulativ”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Adevarul.

În același timp, Dragnea a anunțat că vor continua acţiunile de combatere a contrabandei şi a evaziunii fiscale, menționând că ”sunt mulţi oameni de afaceri români care au început să caute să-şi vândă afacerile din România pentru că vor să plece de aici de frică”.

“Eu cred că legislaţia în ceea ce priveşte evaziunea fiscală din România este proastă şi creează posibilitatea pentru orice instituţie de control să-l poată acuza pe orice om de afaceri din România de evaziune fiscală”, a completat șeful PSD.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here