Schimbare de conducere la instituția cu cei mai mulți bani din Olt

Cea mai importantă instituție din Olt, din punct de vedere financiar, are un nou director. Este vorba de Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Olt, care de marți este condusă de Doru Neacșu, fost director adjunct.

Neacșu l-a înlocuit în funcție pe Marinel Oașă, care a condus instituția de la înființarea ei, din 2007.

Schimbarea vine în urma unui proces în instanță, în cadrul căruia Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a obținut o hotărâre definitivă prin care conducerea centrală a APIA a fost obligată să înceteze raporturile de serviciu cu fostul liberal Marinel Oașă.

În 2015, ANFP a acționat în instanță APIA, solicitând demiterea lui Marinel Oașă după ce, în 2010, acesta a fost declarat fost colaborator al Securității de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, calitate stabilită definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție. Cum nu s-a dovedit că el a făcut și poliție politică, APIA nu a considerat necesar să se dispenseze de Oașă. Acțiunea ANFP a fost respinsă de prima instanță sesizată, dar, la recurs, cererea a fost admisă defintiv, astfel că APIA s-a văzut nevoită să îl dea afară pe Marinel Oașă.

Contactat de OLT-ALERT, Marinel Oașă susține că a câștigat, în primă fază, procesul. Ulterior, ANFP a solicitat Inaltei Curți rejudecarea procesului, cerere admisă. Curtea de Apel București a rejudecat cauza și a dat câștig de cauză Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

El mai spune că, deși s-ar putea adresa, la rândul său, instanțelor, nu o va face, pentru că iese la pensie.

Doru Neacșu va coordona activitatea instituției până la organizarea concursului de ocupare a funcției de director.

Marinel Oașă (stânga) pierde postul de director în favoarea subalternului său, Doru Neacșu

APIA este instituția prin care trec cei mai mulți bani la nivel național – subvențiile europene și guvernamentale pentru fermierii agricoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here