Doctorul Paul Iancu, mesaj DRAMATIC din pușcărie/ Ce le cere colegilor medici

Sursa foto: gds.ro

Medicul ortoped Paul Iancu, fost doctor la Spitalul Slatina, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru omor din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă, trimite un mesaj dramatic de după gratii pentru medicii de aceeași specialitate cu el, cărora le cere să răspundă la un chestionar care are legătură cu dosarul în care a fost condamnat.

Paul Iancu, azi pensionar, condamnat la pușcărie împreună cu medicul Mircea Tusciuc în aceeași cauză, se plânge, pe pagina sa de Facebook recent deschisă, că instanța de judecată i-a respins cererea privind audierea medicilor specialişti în chirurgie ortopedie pentru adulți și copii. În acest context, el le solicită medicilor să se implice și să răspundă chestionarului care privește cazul său. Mai exact, el ar fi dorit să dovedească în instanță că magistrații, departe de a se pricepe la medicină, pot lua o decizie eronată într-un proces cum a fost cel în care el a fost condamnat.

El își arumentează nevinovăția postând pe Facebook și imagini cu intervențiile chirurgicale efectuate la mâna copilului care avea să moară.

Redăm textul pe care medicul l-a postat pe Facebook.

„Buna ziua,

Sunt Dr. Iancu Paul, Medic Primar Ortopedie Traumatologie Adulti si execut o pedeapsa de 3 ani. Din 05.04.2018 sunt inchis intr-un penitenciar de maxima siguranta.
Invit specialistii din domeniile –
• Ortopedie Traumatologie Adulti
• Chirurgie Ortopedie Pediatrica
• Medicina Legala

– sa parcurga chestionarul pe care il veti primi pe email pentru ca in urma centralizarii rapunsurilor dumneavoastra sa existe o pozitie clara asupra problemei in cauza. Mentionez, instanta de fond a respins cererea privind audierea medicilor specialişti în chirurgie ortopedie cu profil adulţi , respectiv chirurgie ortopedie pediatrică. Prin centralizarea respunsurilor la intrebari, Google Forms emite un raport cu privire la procentul raspunsurilor “Da..” si “Nu…”. Astfel se formeaza punctul de vedere colectiv al specialistilor in acest caz.

Parcurgerea chestionarului, ce poate dura aproximativ 15 minute, va va fi de folos in a gestiona pe viitor situatii de aceeasi natura. Nici eu nu am crezut ca mi se poate intampla asa ceva !
Rog sa dati mai departe emailul cu invitatia de a participa la acest studiu, citirea lui poate fi de folos medicilor de orice specialitate, dar va rog ca raspunsurile la intrebari sa fie date numai de catre medicii cu specializarile mai sus mentionate. Cu cat mai multe cu atat mai concludent.
Invitatia de a studia cazul si a completa raspunsurile la cele 7 intrebari din chestionar o veti primi trimitand pe adresa medicortopedcondamnat@gmail.com un email cu subiectul “medic-interesat”. 
Din pacate pana acum din 40 de invitatii de participare avem doar 6 raspunsuri. Incurajator, toate sustin acelasi punct de vedere. Ar fi nevoie de mai multa implicare pentru ca punctul de vedere colectiv sa nu poata fi trecut cu vederea si astfel sa inteleaga toata lumea ca daca incerci sa analizezi o problema acolo unde nu ai competente (medicale in acest caz) pot aparea erori.
Multumesc,
Dr. Paul Iancu”

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, în 4 aprilie, sentința în dosarul în care medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost judecați, pentru a doua oară, pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Externat în primă fază, copilul a fost readus la spital în aceeaşi zi de mama sa, pentru că micuţul nu se simţea bine. Medicul Tusciuc a decis a doua zi să îi amputeze braţul. Ulterior, din cauza complicaţiilor intervenite, copilul a decedat.

Ambii medici au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce magistrații craioveni au respins apelurile celor doi și l-au admis pe cel al procurorilor declarat împotriva sentinței Judecătoriei Slatina, care pronunțase pedepse la închisoare cu suspendare în acest dosar.

În vreme ce Mircea Tusciuc își ispășește pedeapsa la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, Paul Iancu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here